van Oldenbarneveltlaan 6 Groningen

050.8539262 contact@edanz.nl
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Vandaag 2e Pinksterdag Géén!! Samen lezen bij EdanZ

10 juni, 2019 @ 11:30 - 13:00

Samen lezen

Het initiatief Samen Lezen brengt mensen samen rond grote literatuur. Je geniet samen van verhalen  en dit kan je helpen om sterker in het leven te staan. Bij het lezen ligt het accent op je beleving en de verbindingen met je eigen leven.

 

Het ontstaan

Het idee voor Samen Lezen is ontstaan in Engeland. Hier zette Jane Davis een netwerk op van leesgroepen onder de naam The Reader Organisation. Inmiddels zijn er in Engeland, België en Duitsland vele groepen actief. Het initiatief gaat nu ook in Groningen van start.

 

Wat gebeurt er bij Samen Lezen?

De leesgroep in EdanZ komt elke maandag van 11.30 tot 13.00 uur bij elkaar. De leesbegeleider leest een verhaal voor en pauzeert daarbij een aantal keren. Tijdens deze pauzes kun je als deelnemer vertellen wat het verhaal bij je oproept. Misschien lijken de gebeurtenissen op iets wat je zelf hebt meegemaakt, misschien doet een van de personen in het verhaal je aan iemand denken. Je hebt de ruimte om iets zeggen maar je mag ook stil blijven.

Na het verhaal leest de leesbegeleider een gedicht. Ook hierop kun je reageren vanuit je eigen beleving en ervaring.

 

Geen voorbereiding nodig

Deelnemen aan Samen Lezen vraagt geen voorbereiding. Je leest het verhaal niet vooraf, je krijgt het wel tijdens de bijeenkomst. Je kunt dus meelezen, als je dat wilt.

 

Deelname is gratis.  

Je hoeft je niet vooraf aan te melden. Kom wel op tijd.

Details

Date:
10 juni, 2019
Time:
11:30 - 13:00

Venue

EdanZ
van Oldenbarneveltlaan 6
Groningen, 9716EJ Netherlands
Phone:
050-8539262
Website:
www.edanz.nl

Organizer

Vitaminds
Email:
info@vitaminds.nu
Website:
www.vitaminds.nu