van Oldenbarneveltlaan 6 Groningen

050.8539262 contact@edanz.nl
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Buikdans ~ Cursus Oriëntaalse Dans

14 januari, 2020 @ 19:30 - 20:30

|Recurring Event (See all)

An event every 2 weeks that begins at 19:30 on dinsdag, happening 6 times

Pippa geeft cursussen, losse workshops en optredens in Blije Buikdans. Op 14 januari start de nieuwe cursus.

Inhoud van de cursus: Een blije dansvorm waarbij we ons op en top vrouwelijk gaan voelen en bewegen. We zullen niet enkel leren ons lichaam te bewegen op de prachtige exotische muziek uit zeer diverse Arabische landen, maar zullen ieder lichaamsdeel afzonderlijk leren vrijmaken en bewegen (isolaties genoemd). Dit helpt je in het volledig openen en losmaken van je lichaam, maar ook in het vrijer en afwisselender durven bewegen. We richten ons niet alleen op de techniek, maar ook op de improvisatie, expressie en het gevoel achter de Oriëntaalse dans en de muziek.

​Aan het einde van ieder cursusjaar is er een feestelijke showcase voor studenten: Tempel van Bevrijding! Dit jaar op vrijdagavond op 26 juni. Tijdens deze feestelijke afsluiting van het cursusjaar kunnen groepjes studenten en individuen hun kunsten op het podium laten zien in een veilige en zeer supportende sfeer. Ook zullen er surprise- en gastoptredens zijn. Maar natuurlijk alleen voor de studenten die dit willen en leuk vinden! Niets hoeft.

Inhoud van de les: warming-up, ontspanning en cooling-down, techniek en choreografie, improvisatie en expressie.

Pippa heeft niet alleen jarenlange ervaring als danseres en dansdocente in Oriëntaalse dans, Afrikaanse dans, dansexpressie en salsa, maar is tevens opgeleid als danstherapeute aan de Rotterdamse dansacademie. Daarnaast heeft zij een nationale prijs gewonnen op het gebied van Oriëntaalse dans en dansimprovisatie.

Details

Date:
14 januari, 2020
Time:
19:30 - 20:30
Event Categories:
,

Venue

EdanZ
van Oldenbarneveltlaan 6
Groningen, 9716EJ Netherlands
Phone:
050-8539262
Website:
www.edanz.nl

Organizer

Pippa Pinuppins
Phone:
0627537250
Email:
info@bypippa.nl
Website:
www.bypippa.nl