van Oldenbarneveltlaan 6 Groningen

050.8539262 contact@edanz.nl
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Divine dance: faces of movement

4 mei @ 10:30 - 16:30

|Recurring Event (See all)

One event on 6 July, 2019 at 10:30am

One event on 7 September, 2019 at 10:30am

Zaterdag 4 mei: Faces of movement
(dit is deel een van een drieluik, elke dag is ook afzonderlijk te volgen)
ook op 6 juli & 7 september

Divine Dance is een meditatie in beweging. Het is het plezier van beweging gecombineerd met de diepte van meditatie. Door je lichaam op een bewuste manier te bewegen, en te leren je vitaliteit, oftewel je levensenergie meer vrij door je lichaam te laten stromen kun je gemakkelijker in jezelf ontspannen. Je kunt de spanningen die zich vaak in je opbouwen loslaten en je voelt je meer vrij en vloeibaar.

Met beweging, en ook door het stiltepunt in jezelf te vinden op verschillende manieren, kunnen we connectie maken met onze ‘Divinity’, een gevoel van eenheid. En dit gevoel van ‘Divinity’ is niets meer dan je ten diepste in connectie te voelen met het leven, gezonken in het het hier en nu. Als we dit delen met andere ‘Divine beings’ kunnen we samen een fijne space creëren.

Op deze dag zullen we de vele gezichten van beweging onderzoeken. Welke oneindige kwaliteiten van beweging huizen er in je? En hoe kun je die gebruiken om het stiltepunt te vinden in jezelf? Hoe boor je je creativiteit aan? Kun je de meer subtiele energiestromen in jezelf gewaarworden?
We zullen ons min of neer bewegen van ‘uiterlijke’ vormen van beweging, in de richting van meer subtielere ‘innerlijke’ vormen van beweging, die meer in de richting van ‘stille’ meditaties gaan.

Je ervaart allerlei oefeningen, sommige zijn zo eenvoudig, dat je ze ook buiten de workshop kan gebruiken, om een beetje licht in jezelf te blijven brengen als de dag voorbij is..
De oefeningen zijn soms op jezelf en soms met een partner of in een klein groepje. De oefeningen zijn niet moeilijk en iedereen kan meedoen. Er worden eeuwenoude technieken gebruikt zoals taiji, tibetaanse tantra healing, hedendaagse (dans)improvisatie, uiteenlopende lichaamsgerichte meditaties en al dat (spontaan) bijdraagt meer in het hier en nu te komen..

Abhaya (Divine Dance) is sterk geïnspireerd door OSHO. Ze is al bijna haar hele leven gepassioneerd met het lichaam in relatie tot bewustzijn. Ze heeft een bewegingsexpressie opleiding gevolgd aan de dansacademie in Tilburg en heeft uiteenlopende hedendaagse en eeuwenoude (bewegings)technieken bestudeert zoals Taiji.. Ze woont al sinds 6 jaar in een community in Uruguay & Duitsland, hier heeft ze veel ervaring opgedaan met Tibetan Tantra.

Praktisch:

Vragen? Opgeven? mail Abhaya : divinedance.abhaya@gmail.com

kosten; 55 euro per losse dag
45 bij boeken voor 2 weken vooraf aan elke dag
45 bij boeken van groep van 3 drie personen
120 bij het volgen van alle drie de dagen

betaling; contant (stuur een mailtje) of overmaken via bank t.n.v. A.J. Tukker – IBAN: NL48 RABO 0342765957 o.v.v. ‘faces of movement’

lunch: potluck; dwz; iedereen neemt iets mee en deelt dit, (tenzij je speciaal dieet of allergieën hebt; neem dan voor jezelf iets mee)

Details

Date:
4 mei
Time:
10:30 - 16:30
Event Categories:
,

Venue

EdanZ
van Oldenbarneveltlaan 6
Groningen, 9716EJ Netherlands
Phone:
050-8539262
Website:
www.edanz.nl

Organizer

Abhaya
Email:
divinedance.abhaya@gmail.com