van Oldenbarneveltlaan 6 Groningen

050.8539262 contact@edanz.nl
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Divine dance: een helende, verzachtende reis in jezelf

13 juli @ 10:30 - 16:30

|Recurring Event (See all)

One event on 13 juli, 2019 at 10:30

One event on 8 september, 2019 at 10:30

(NIEUW: betalen naar draagkracht (zie onder)!!)

Divine Dance is een meditatie in beweging en verstilling in beweging. Deze combinatie werkt helend en creert een diepe stilte en heartspace. Je maakt connectie met je ‘Divinity’. En dit gevoel van ‘Divinity’ is niets meer dan je ten diepste in connectie te voelen met het leven, gezonken in het het hier en nu.
DIT KEER IS DE DAG WEER MET LIVE MUZIEK, en dit geeft een heel speciale, diepere demensie aan de dag.

Divine Dance is altijd een verassende combinatie van de meest uiteenlopende oefeningen & eenvoudige lichaamsgerichte meditaties, die je op jezelf of m.b.v. de ander doet, en waaraan je je vol vertrouwen kunt overgeven. Naast beweging zijn er ook vele stops en veel verstilling, zodat je dieper in jezelf kunt zakken. en dat is broodnodig in onze drukke moderne tijden.

Tijdens deze dag zullen we de vele gezichten van beweging onderzoeken. Welke oneindige kwaliteiten van beweging huizen er in je? En hoe kun je die gebruiken om het stiltepunt (=rustpunt) te vinden in jezelf? Hoe gebruik je je creativiteit om te helen? Kun je de meer subtiele energiestromen in jezelf gewaarworden? Hoe betrek je de ander hierin?

Door je lichaam op een bewuste manier te bewegen, en te leren je vitaliteit, oftewel je levensenergie meer vrij door je lichaam te laten stromen kun je gemakkelijker in jezelf ontspannen. Je kunt de spanningen die zich vaak in je opbouwen loslaten en je voelt je meer vrij en vloeibaar.

Sommige oefeningen zijn zo eenvoudig, dat je ze ook buiten de workshop kan gebruiken, om een beetje licht in jezelf te blijven brengen als de dag voorbij is..
De oefeningen zijn soms op jezelf en soms met een partner of in een klein groepje. De oefeningen zijn niet moeilijk en iedereen kan meedoen. Er worden eeuwenoude technieken gebruikt zoals taiji, tibetaanse tantra healing, hedendaagse (dans)improvisatie, uiteenlopende lichaamsgerichte meditaties en al dat (spontaan) bijdraagt meer in het hier en nu te komen..

Abhaya (Divine Dance) is sterk geinspireerd door OSHO. Ze is al bijna haar hele leven gepassioneerd met het lichaam in relatie tot bewustzijn. Ze heeft een bewegingsexpressie opleiding gevolgd aan de dansacademie in Tilburg en heeft uiteenlopende hedendaagse en eewenoude (bewegings)technieken bestudeert zoals Taiji.. Ze woont al sinds 6 jaar in een community in Urugauy & Duitsland, hier heeft ze veel ervaring opgedaan met Tibetian Tantra.

practisch:
vragen? Opgeven? mail Abhaya : divinedance.abhaya@gmail.com

kosten; NIEUW: betalen naar draagkracht!!!!
Wat betekent dat? Dat je betaald naar wat je hebt en wat je kunt missen:
Je betaald 25, 35, 45 of 55 euro

De betaling kan contant (stuur een mailtje) of overmaken via bank t.n.v. A.J. Tukker – IBAN: NL48 RABO 0342765957 o.v.v. ‘faces of movement’

lunch: potluck; dwz; iedereen neemt iets mee en deelt dit, (tenzij je speciaal dieet of allergieen hebt; neem dan voor jezelf iets mee)

Details

Date:
13 juli
Time:
10:30 - 16:30
Event Categories:
,

Venue

EdanZ
van Oldenbarneveltlaan 6
Groningen, 9716EJ Netherlands
Phone:
050-8539262
Website:
www.edanz.nl

Organizer

Abhaya
Email:
divinedance.abhaya@gmail.com