van Oldenbarneveltlaan 6 Groningen

050.8539262 contact@edanz.nl
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Art of Breathing (Happiness programma) – Art of Living

8 juni @ 14:00 - 17:00

|Recurring Event (See all)

One event on 8 juni, 2019 at 14:00

One event on 9 juni, 2019 at 10:00

Hoe gebruik je je adem voor een gelukkiger en gezonder leven?

Dat leer je in een driedaagse Art of Breathing cursus (voorheen Happiness cursus geheten) van 3 x 3 uur op aaneengesloten dagen. Een van de belangrijkste pijlers is de S.K.Y. ademhaling (Sudarshan Kriya Yoga); een krachtige ademtechniek die lichaam en geest bevrijdt van stress.

Miljoenen mensen ondervinden dagelijks de positieve effecten (wetenschappelijk aangetoond):
• emotionele stabiliteit
• betere concentratie en focus
• diepere slaap
• verbeterd immuunsysteem

De S.K.Y. ademhaling is een natuurlijk ademritme dat de stroom van gedachten doorbreekt, voor rust en diepe ontspanning zorgt en het lichaam zuivert van opgehoopte afvalstoffen tot op het diepste celniveau.

Natascha Peters, teacher van de Art of Breathing cursus van Art of Living, is al jaren werkzaam in een drukke en hectische baan als projectleider. Zij heeft aan den lijve ondervonden wat de kracht van de adem is.

“Ik werd mij bewust dat ik de drukte en stress van mijn werk wel eens mee naar huis nam en ik kwam erachter dat er een verband was tussen emoties en de adem. Toen ik de introductie workshop van Art of Living volgde, ervoer ik veel energie, lichtheid en ontspanning.

Ik was zo enthousiast, dat ik de Art of Breathing cursus ben gaan doen. Daar heb ik echt handvatten gekregen die mij energie geven en waardoor ik alles met een kalme heldere geest kan doen en waardoor ik effectief kan werken. Het zijn praktische oefeningen waar je meteen het effect van merkt; je leven verbetert op allerlei vlakken. Je voelt je met beide benen op de grond en gecentreerd, waardoor je je sterk voelt en nare gebeurtenissen minder vat hebben op je leven.”

Jan Boer, collega van Natascha bij Art of Living en huisarts in Drachten, schrijft liever deze cursus voor dan antidepressiva. Hij weet waarover hij praat, want hij heeft het positieve effect zelf ervaren. Nadat hij terugkwam uit Afrika, waar hij 8 jaar als tropenarts had gewerkt, kon hij niet meer wennen aan Nederland. Toen hij bijna had besloten om weer terug te gaan naar Afrika, ontdekte hij Art of Living. Zijn vrouw Silvia had al een Art of Breathing cursus gevolgd. Jan merkte aan haar dat ze zich beter ging voelen en meer energie kreeg.

“Wat de cursus precies teweeg brengt, is moeilijk uit te leggen. Het is een kwestie van doen en ervaren,” aldus Jan. Wat hij wel met zekerheid kan zeggen, is dat het beter gaat met de patiënten die zijn advies opvolgen. “Ze hoeven niet meer naar het GGZ en hebben de antidepressiva niet meer nodig. Ik schrijf ze intussen al minder voor.” Maar ook echtparen met relatieproblemen, leren opnieuw en positiever naar elkaar te kijken. Alle relaties, ook met collega’s of familie, verbeteren erdoor. Inmiddels hebben minstens 80 patiënten de cursus gevolgd. Jan kent zijn patiënten al enige jaren en weet hoe hij ze kan overtuigen. “Soms doe ik een paar ademoefeningen met ze. Binnen een half uur merken ze al een positief effect. Kun je nagaan wat er gebeurt als je de hele cursus doet, waarin je ook de Sudarshan Kriya leert!”

Je kunt aan de Art of Breathing cursus meedoen zonder eerst een introductie workshop gevolgd te hebben.

“De oefeningen zijn heel praktisch, ze geven diepe ontspanning en tegelijkertijd veel energie. Ik beoefen de technieken nu al langere tijd, en ben nog steeds iedere dag blij verrast door de kracht van zoiets eenvoudigs als de adem”.

Liselotte Gootjes, wetenschappelijk onderzoekster Erasmus Universiteit.

 

Wanneer: 7 t/m 9 juni 2019

Waar: Studio 9

Tijd:

7 juni van 19.00-22.00 uur,

8 juni van 14.00 – 17.00 uur

9 juni van 10.00-13.30 uur

Info en aanmelding: Natascha Peters, natascha.peters@aofl.nl, 06-47992865

Online registratie -> Registratie cursus

Details

Date:
8 juni
Time:
14:00 - 17:00

Venue

EdanZ
van Oldenbarneveltlaan 6
Groningen, 9716EJ Netherlands
Phone:
050-8539262
Website:
www.edanz.nl

Organizer

Art of Living
Phone:
Natascha: 06-47992865 / Elles: 06-24486683
Email:
natascha.peters@aofl.nl
Website:
www.artofliving.org