van Oldenbarneveltlaan 6 Groningen

050.8539262 contact@edanz.nl
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Oriëntaalse Dans & Dansexpressie

27 november, 2018 @ 20:00 - 21:30

|Recurring Event (See all)

An event every 2 weeks that begins at 8:00pm on dinsdag, repeating until 27 November, 2018

Inhoud van de cursus: in deze cursus dalen we af naar het hart van onszelf, ons eigen lichaam, haar bewegingen en de Oriëntaalse dans. We zullen niet enkel leren ons lichaam te bewegen op de prachtige exotische muziek uit zeer diverse Arabische landen, maar zullen ieder lichaamsdeel afzonderlijk leren vrijmaken en bewegen (isolaties genoemd). Dit helpt je in het volledig openen en losmaken van je lichaam, maar ook in het vrijer en afwisselender durven bewegen. We richten ons niet alleen op de techniek, maar ook op de improvisatie, expressie en het gevoel of de emotie achter de Oriëntaalse dans en de muziek.

Lily heeft daarvoor een speciale techniek of methode ontwikkeld waarin onze lichaamsdelen symbool staan voor de kwaliteiten in onszelf, ons lichaam en ons leven: schoonheid, kracht, vreugde, liefde, sensualiteit en passie. Deze kwaliteiten zijn letterlijk terug te brengen en te beleven via onze verschillende lichaamsdelen en kunnen middels dans en beweging weer met elkaar verbonden worden. Door deze vrij en los te maken van binnenuit, leren we niet alleen prachtig te dansen maar leren we ook te improviseren vanuit emotie en expressie en op die manier brengen we het hart van de Oriëntaalse dans en muziek tot leven in onszelf, ons lichaam en ons leven.

Opbouw van de les: half uur warming-up, ontspanning en cooling-down, half uur techniek en choreografie, half uur improvisatie en expressie.

Lily Haridasi heeft niet alleen jarenlange ervaring als danseres en dansdocente in Oriëntaalse dans, Afrikaanse dans, dansexpressie en salsa, maar is tevens opgeleid als danstherapeute aan de Rotterdamse dansacademie. Daarnaast heeft zij een nationale prijs gewonnen op het gebied van Oriëntaalse dans en dansimprovisatie.

Data: 18 september, 2, 16 en 30 oktober, 13 en 27 november, 6 lessen van anderhalf uur: 9 lesuren.
Prijs: 120 euro
Tijd: 20.00-.21.30 uur.
N.b.: de eerste les kan voor nieuwe cursisten gebruikt worden als gratis proefles! Wel van te voren opgeven: klik hier

In de prachtige dansruimte. Na of voor de les kun je nog even in het gezellige gedeelte blijven zitten voor een kopje thee of om wat na kletsen. Vlakbij station Groningen-Noord.
Voor meer informatie klik hier

BLIJE BUIKDANS: MOVE YOUR BODY AND FREE YOUR SOUL!

Details

Date:
27 november, 2018
Time:
20:00 - 21:30
Event Category:

Venue

EdanZ
van Oldenbarneveltlaan 6
Groningen, 9716EJ Netherlands
Phone:
050-8539262
Website:
www.edanz.nl

Organizer

Pippa Pinuppens
Phone:
0627537250
Email:
info@bypippa.nl
Website:
www.bypippa.nl