van Oldenbarneveltlaan 6 Groningen

050.8539262 contact@edanz.nl
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

VOL! Tantra Cursus Groningen: Chakra Journey – Elien Herwig

11 november, 2019 @ 18:45 - 22:15

|Recurring Event (See all)

One event on 16 september, 2019 at 18:45

One event on 30 september, 2019 at 18:45

One event on 14 oktober, 2019 at 18:45

One event on 28 oktober, 2019 at 18:45

One event on 11 november, 2019 at 18:45

One event on 25 november, 2019 at 18:45

One event on 9 december, 2019 at 18:45

Wil jij je verdiepen in Tantra dit najaar? Dan ben ik op zoek naar jou. In maart gaat de tantracursus ‘Chakra Journey’ opnieuw in Groningen van start! Ga mee op een tantrische reis door de chakra’s en ontdek hoe je je kundalini energie (je levensenergie) kunt opwekken.

Zou je graag:
• krachtige en bevrijdende tantrische meditaties en oefeningen ervaren?
• In levende lijve ondervinden wat chakra’s zijn en stagnaties oplossen?
• Verder komen met thema’s als: aarden, emoties uiten, in je kracht staan, meer (zelf)liefde ervaren, je écht durven uitspreken, je meer afstemmen op je intuïtie, dualiteit voorbij gaan en eenheid ervaren?
• je levensenergie (kundalini energie) opwekken en zo de deur openen naar diepe spirituele ervaringen?

Voel je een Ja, dan ben je aan het juiste adres. Welkom bij Tantra Awakening.

Mijn naam is Elien Herwig en ik wil heel graag mijn enorme liefde voor tantra met je delen. Ik was eerder vooral erg intensief met yoga bezig. En ook al hou ik nog steeds erg van yoga, het voelde nooit echt helemaal als een ‘complete’ filosofie en practice voor mij.

Toen ik besloot om de wereld van tantra in te duiken, begreep ik ineens wat ik steeds had gemist. Want tantra omvat alles van mij en sluit geen enkel deel van mij uit. Op eens was ALLES van mij welkom. Mijn boosheid, mijn verdriet, mijn speelsheid, mijn dierlijke kant, mijn angsten, mijn vreugde, mijn drukke hoofd, mijn sensualiteit, mijn seksualiteit – alles.

Eerder vocht ik tegen veel van deze aspecten van mezelf. Ik vocht tegen alles dat ik niet ben in mijn essentie, ik vocht tegen mijn menselijkheid. Ik dacht dat dát de weg naar verlichting was.
Ik ontdekte dat het tegenovergestelde waar is. De sleutel is niet om te vechten – maar juist om alle aspecten van mezelf te omarmen en te doorleven, maar wel met aandacht, met awareness! Bewust.

[Whatever you fight, you strengthen, and what you resist, persists.]

Door dit te doen, begon ik meer vrijheid te ervaren, meer levendigheid en meer liefde – voor mezelf, voor anderen en voor het leven. Ik begon ervaringen te hebben waarvan ik niet eens wist dat ze mogelijk waren voor een ‘doorsnee mens’ als ik 😉
Door bewust alles van mezelf te doorleven, heb ik de diepste spirituele ervaringen mogen meemaken.
Ons lichaam en ons hele zijn is ontworpen voor een staat van ‘bliss’, voor een gelukzalig gevoel van extase! Dat mag je van me aannemen. Of nog beter: ontdek het zelf!

Ik ben gecertificeerd tantradocente. Ik heb het enorme voorrecht gehad om een internationale, tweejarige Tantra Teacher Training te hebben mogen volgen bij Ma Ananda Sarita & haar Indiase co-teacher Swami Anahata.

Sarita is één van de bekendste tantradocenten ter wereld. Zij heeft van haar 17e tot 43e bij de Indiase mysticus Osho gewoond –tot hij stierf– en is al die tijd bij hem in de leer geweest. Alle technieken heeft ze dus rechtstreeks van hem geleerd en mag ik nu weer doorgeven.

Als hatha yogadocente had ik al aardig wat kennis van de chakra’s, maar het echte begrip en de echte ervaring is pas later gekomen, dankzij tantra. Hetzelfde geldt voor de kundalini energie. Totdat je zelf een eerste ervaring van kundalini awakening hebt gehad (=> vaak een erg intense ervaring waarin je in een tijdelijke staat van verlichting verkeerd), zullen dit soort termen je niet veel zeggen.

Iets is ‘zweverig’ zolang je het zelf nog niet hebt ervaren. Is de ervaring daar, dan is het ineens heel echt, heel concreet, heel tastbaar. Maar ja, leg maar eens uit wat de liefde is, aan iemand die nog nooit liefde heeft gevoeld…

De cursus Chakra Journey zit vol met meditaties en oefeningen, die voor mij erg veel hebben gedaan. Na een eerste avond over alle chakra’s, gaan we daarna iedere keer ons op een van de chakra’s focussen. Van de eerste naar de zevende, ‘from sex to superconsciousness’. Zo gaan we echt de diepte in.

Iedere chakra heeft bepaalde geschenken voor ons.
1e chakra > helpt je te aarden en seksuele extase te ervaren.
2e chakra > vrijelijk uiten van emoties.
3e chakra > conditioneringen loslaten, het ontdekken en omarmen van twee polariteiten als eenheid en je soul calling volgen.
4e chakra > meer (zelf)liefde ervaren en een grote Ja voor het leven voelen.
5e chakra > je vrij voelen in je creativiteit en expressie.
6e chakra > je derde oog openen en een duidelijke richting in je leven hebben.
7e chakra > voorbij dualiteit gaan en eenheid met het universum ervaren (Mahamudra).

We doen lichaamswerk, meditaties (individueel en in tweetallen – rustig en actief), dansen en bewegen, en doen contactoefeningen.

Doelgroep:
Misschien ben je al bekend met yoga, mindfulness of meditatie, maar nog niet zo met tantra. Of misschien heb je de smaak van tantra al te pakken en zou je graag nog meer de diepte in gaan. In beide gevallen – met of zonder ervaring – ben je van harte welkom.

Setting:
Alle oefeningen gebeuren in een veilige bedding, waarin je helemaal jezelf mag zijn en jouw grenzen mag respecteren. Er zijn géén seksuele handelingen. Je kleren mogen gewoon aanblijven.

Data:
9, 16, 30 september
14, 28 oktober
11, 25 november
9 december
De avonden zijn om de week. Behalve de eerste twee > daar zit een week tussen.

Begeleiding:
Elien Herwig & team van Tantra Awakening.

Investering:
Cursus (8 avonden) €339
Stadjerspas/Student:  in overleg

De prijs is inclusief 21% btw.
Beperkt aantal plekken voor het gereduceerde studenten/stadjerspas-tarief.

LET OP: VOL! Aanmelding:
Omdat er beperkte plaatsen zijn, doe je er goed aan je tijdig aan te melden (vol=vol). Stuur me nu meteen een email om een plek te reserveren! Betaling is vooraf.

 

Vragen? Aanmelden? Je bent een email van me vandaan 🙂

Ik hoop dat je erbij bent dit najaar! ❤️

Elien Herwig
Tantra Awakening
info@tantra-awakening.com
fb.me/tantra.awakening
www.tantra-groningen.nl
www.tantra-awakening.com (binnenkort online)

Details

Date:
11 november, 2019
Time:
18:45 - 22:15
Event Categories:
, , ,

Venue

EdanZ
van Oldenbarneveltlaan 6
Groningen, 9716EJ Netherlands
Phone:
050-8539262
Website:
www.edanz.nl

Organizer

Elien Herwig
Phone:
06 3656 2182
Email:
info@tantra-awakening.com
Website:
lhttps://www.tantra-awakening.com/