van Oldenbarneveltlaan 6 Groningen

050.8539262 contact@edanz.nl
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

The art of tease ~ Burlesque ~

5 november, 2020 @ 20:00 - 21:30

|Recurring Event (See all)

An event every week that begins at 20:00 on donderdag, repeating until 17 december, 2020

Burlesque

Burlesque is een uitdagende en uitnodigende dansstijl waarbij je gebruik maakt van prachtige kostuums en attributen om uitbundig je vrouwelijkheid en sensualiteit te vieren voor en met elkaar en jezelf. Het teasen en verleiden krijgen een duidelijke plek in de dans, waarbij vrouwen empowerment altijd op de eerste plaats staat. 

We gaan op zeer vrolijke vintage muziek de Burlesque verkennen, we doen vrije oefeningen, we leren een aantal vormen en pasjes, maar we gaan ook werken met de zogenaamde props: sensueel dansen met veren, sluiers, maskers, hoedjes, glitters, pruiken, waaiers, stoelen, hakken, boa’s, paraplu’s en andere attributen. Maar we gaan vooral al dansend ontdekken waar een ieder haar persoonlijke kracht, vreugde en sensualiteit ligt.

Met veel humor en plezier, ons meest sensuele en vrouwelijke zelf tevoorschijn toveren!

Pippa geeft cursussen, losse workshops en jaartrainingen (onderverdeeld in drie blokken) in Burlesque.
Ongeveer 2 a 3 keer per jaar zijn er losse intensives op de zaterdagmiddag van 15.00 tot 18..00.
Deze intensives zijn voor iedereen te volgen, voor alle niveaus. De eerste workshop zal plaatsvinden op 3 oktober met als thema: Flashdance Burlesque.
De tweede intensive zal plaatsvinden op 5 december van 15.00 tot 18.00 met als thema: Sacred & Dark Burlesque.
Ook wordt Pippa veel gevraagd voor losse workshops voor vrijgezellenfeestjes of andere feestelijkheden voor vrouwen, voor workshops Burlesque, twerken en lapdance. Andere workshops of thema’s zijn ook mogelijk in overleg.

Jaartraining 1 (je kunt in blok 1 en 2 instromen en ook losse blokken als cursus volgen) bestaat uit drie blokken:
– The Art of Tease (startend in september): basiscursus en de ware kunst van het verleiden en bevrijden
– Dancing with Props (startend in januari): dansen met boa’s, paraplu’s, hoeden, waaiers, sluiers, stoelen en hakken
– Zelf-expressie en bevrijding (startend in april): de verschillende stijlen van en archetypen binnen de Burlesque verkennen en je eigen naam en stijl ontdekken en vormgeven. ‘This is your stage’. Je werkt aan je eigen performance.

Jaartraining 2 is alleen toegankelijk voor studenten van jaartraining 1 of in overleg (als je al eerdere Burlesque ervaring hebt opgedaan elders). Ook deze jaartraining bestaat uit 3 blokken (beginnend met het blok Now or Never), steeds afgesloten middels een showcase voor studenten, oftewel onze eigen Burlesque show met publiek, 3x per jaar dus. De eerste show zal plaatsvinden in december. In de blokken werken we natuurlijk aan verfijning en verdieping aan alle in jaartraining 1 aangestipte thema’s, stijlen en typen. Daarnaast krijgen studenten de mogelijkheid hun acts en shows te maken en te verbeteren en werken we aan groepschoreo’s. Een prachtig verdiepingsjaar op jaar 1. Voor vrouwen die niet genoeg kunnen krijgen van Burlesque: the art of tease!

Aan het einde van ieder cursusjaar is er een feestelijke showcase voor alle studenten van de Danstempel:
Tempel van Bevrijding!
Tijdens deze feestelijke afsluiting van het cursusjaar kunnen groepjes studenten en individuen hun kunsten op het podium laten zien in een veilige en zeer supportende sfeer. Ook zullen er surprise- en gastoptredens zijn. Maar natuurlijk alleen voor de studeten die dit willen en leuk vinden! Niets hoeft.

Inhoud van de lessen: Een blije dansvorm waarbij we ons op en top vrouw gaan voelen en dusdanig bewegen. Je vrouwelijkheid uitbundig vieren en sexy en vol power je leven in? Kom het proeven en maak het mee!Logo By Pippa

Praktisch:

De eerste cursus van jaartraining 1: The art of tease start op 10 september. Andere data van het eerste blok zijn: 24 september, 8 & 29 oktober, 12 & 26 november. Er zullen 6 lessen plaatsvinden van 1,5 uur.

De eerste cursus van jaartraining 2: Now or never start op 17 september. Andere data van het eerste blok zijn: 1 & 15 oktober, 5 & 19 november.

Prijs: 99 euro per persoon per cursus.

Studenten: 85 euro per persoon.

Plaats: Edanz, Groningen (www.edanz.nl).
In de prachtige dansruimte. Vlakbij station Groningen-Noord.

Tijdstip: 20.00 – 21.30

Deze workshop is ook heel geschikt om in te huren voor vrouwengroepen, vriendinnenbijeenkomsten of vrijgezellenfeestjes voor vrouwen. Zowel voor beginners als gevorderden. Door het hele land.

Meer informatie -> klik hier​

NIET PLEASEN MAAR TEASEN!

Details

Date:
5 november, 2020
Time:
20:00 - 21:30
Event Categories:
,

Venue

EdanZ
van Oldenbarneveltlaan 6
Groningen, 9716EJ Netherlands
Phone:
050-8539262
Website:
www.edanz.nl

Organizer

Pippa Pinuppins
Phone:
0627537250
Email:
info@bypippa.nl
Website:
www.bypippa.nl