van Oldenbarneveltlaan 6 Groningen

050.8539262 contact@edanz.nl
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Vertrouwen in jezelf en de wereld | extra lange yogales – VOL!!

6 januari @ 09:30 - 12:00

Deze les zit vol!

Een extra lange yoga les waarin we gaan werken aan de kracht en flexibiliteit van de benen en aan het openen het bekkengebied. Werken aan deze gebieden gaat over vertrouwen in jezelf en in de wereld..

Ik neem je mee in een lange les waarin je gaat werken aan het het eerste-en tweede chakra, oftewel de Muladhara en Svadhisthana chackra. De benen (Muladhara) en de heupen (Svadhisthana) staan voor de basis, het gaat over het goed verankerd zijn in jezelf en in de wereld en over je veilig durven voelen in de wereld.

Door middel van houdingen (asana’s) gericht op de benen kom je (weer) met beide benen op de grond te staan, je zult beter kunnen aarden. Het zet de neerwaartse energie in beweging en het gaat daarom ook over loslaten, letterlijk en figuurlijk. In het heupgebied hebben we vaak oude emoties en spanningen opgeslagen. Door middel van heupopeners geven we ons lichaam de kans om deze spanningen vrij te maken en los te laten. Aansluitend is er een half uur meditatie, waarin je de uitwerking van de houdingen goed na kunt voelen.

Zondag 6 januari 9.30 – 12.00 uur

De kosten voor deze lange les zijn € 8 euro 

Opgeven via mlameijer@live.com.

 

Over Monique:

Sinds 2012 beoefen ik intensief yoga en in 2016 ben ik de opleiding tot yoga docent gaan volgen bij Yoga School Ron van der Post. Hij is een van de weinige studenten uit het westen die in de traditie van de yoga uit India is opgeleid en dat is duidelijk te merken. De lessen die ik geef zijn een voortzetting van deze traditie. Het is Dynamische Hatha-yoga en richt zich op de beheersing van de mind via de beheersing van lichaamshoudingen en de ademhaling. Hatha-Yoga betekent het in balans brengen van lichaam, adem versus mind, gevoel versus verstand. Dynamisch staat voor het harde werken vanuit een innerlijke zachtheid. Ook leer je bewust je lichaam te voelen. Vaak leven we vanuit onze “mind” en zijn we ons soms nog maar weinig  echt bewust van het gedeelte eronder.

Sinds september 2018  maak deel uit van de Yogapool die elke woensdagochtend de lessen verzorgt bij Edanz en ik geef op verschillende locaties les in Groningen.

Details

Date:
6 januari
Time:
09:30 - 12:00
Event Category:

Venue

EdanZ
van Oldenbarneveltlaan 6
Groningen, 9716EJ Netherlands
Phone:
050-8539262
Website:
www.edanz.nl

Organizer

Monique Lameijer
Email:
mlameijer@live.com