van Oldenbarneveltlaan 6 Groningen

050.8539262 contact@edanz.nl
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Workshop De kracht van de adem ~ Art of Living ~

6 februari @ 19:30 - 21:15

 

Energiek van buiten, kalm van binnen… Hoe doe je dat?

Natascha Peters onthult het geheim.
Werken, sporten, studeren, hobby’s, gezin, vrienden, familie, feestjes, huishouden, verplichtingen. Te veel te doen en te weinig tijd en energie. Tussen al die drukte door verlangen we naar rust en stilte in ons hoofd. Maar hoe dan?
Doe mee aan de interactieve workshop en ervaar ter plekke wat de adem met je doet. Natascha Peters, teacher van het Happiness Programma, zal haar kennis met je delen over hoe het menselijk brein werkt, hoe gebalanceerd te blijven en minder stress te ervaren.
Natascha is ervaringsdeskundige en al jaren werkzaam in een drukke en hectische baan als projectleider. Zij zal ons in contact brengen met onze bron van energie en ontspanning en ons de diepe stilte, die we van nature hebben, laten ervaren door een geleide meditatie. Ook geeft ze lichte yoga.
Bovendien zal zij enkele praktische hulpmiddelen en eenvoudige technieken meegeven om dagelijks thuis te kunnen doen. “Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en de adem speelt hierin een hele grote rol. Dat zal je aan den lijve ervaren tijdens deze workshop”, aldus Natascha.
“Ik werd mij bewust dat ik de drukte en stress van mijn werk wel eens mee naar huis nam en ik kwam erachter dat er een verband was tussen emoties en de adem. Toen ik deze workshop volgde die ik nu zelf geef, ervaarde ik veel energie, lichtheid en ontspanning. Ik was zo enthousiast, dat ik het Happiness programma ben gaan doen. Een cursus waar ik echt handvatten heb gekregen die mij energie geven en waardoor ik alles met een kalme heldere geest doe waardoor ik effectief kan werken. Het zijn praktische oefeningen waar je meteen het effect van merkt; je leven verbetert op allerlei vlakken. Je voelt je met beide benen op de grond en gecentreerd, waardoor je je sterk voelt en nare gebeurtenissen minder vat hebben op je leven.”

Jan Boer, collega van Natascha bij Art of Living en huisarts in Drachten, schrijft liever deze cursus voor dan antidepressiva. Hij weet waarover hij praat, want hij heeft het positieve effect zelf ervaren. Nadat hij terug kwam uit Afrika, waar hij acht jaar als tropenarts had gewerkt, kon hij niet meer wennen aan Nederland. Toen hij bijna had besloten om weer terug te gaan naar Afrika, ontdekte hij Art of Living. Zijn vrouw Silvia had al een Happiness cursus gevolgd. Jan merkte aan haar dat ze zich beter ging voelen en meer energie kreeg.
“Wat de cursus precies teweeg brengt, is moeilijk uit te leggen. Het is een kwestie van doen en ervaren,” aldus Jan. Wat hij wel met zekerheid kan zeggen, is dat het beter gaat met de patiënten die zijn advies opvolgen. “Ze hoeven niet meer naar de GGZ en hebben de antidepressiva niet meer nodig. Ik schrijf ze intussen al minder voor.” Maar ook echtparen met relatieproblemen, leren opnieuw en positiever naar elkaar te kijken. Alle relaties, ook met collega’s of familie, verbeteren erdoor. Inmiddels hebben minstens 80 patiënten de cursus gevolgd. Jan kent zijn patiënten al enige jaren en weet hoe hij ze kan overtuigen. “Soms doe ik een paar ademhalingsoefeningen met ze, “zegt hij. “Binnen een half uur merken ze al een positief effect. Kun je nagaan wat er gebeurt als je de hele cursus doet, waarin je ook de Sudarshan Kriya leert!”

De workshop geeft een voorproefje van het Happiness programma, een 3-daagse cursus waarin je in drie keer drie uur naast lichte yoga- en meditatieoefeningen, de Sudarshan Kriya leert. Een ademtechniek, die gebaseerd is op onze natuurlijke ademritmes. Het krachtige effect ervan doorbreekt gedachtepatronen en zuivert het lichaam van de afvalstoffen die gedurende ons leven zijn opgebouwd. Nieuwe energie komt ervoor in de plaats en het overtuigende gevoel dat je de hele wereld aankunt! Miljoenen mensen zijn je al voorgegaan en vele wetenschappelijke onderzoeken hebben de resultaten ondersteund:

* Vaardigheden voor het verbeteren van relaties, zowel privé als op het werk.
* Lichte yoga-oefeningen voor een betere gezondheid, flexibiliteit en ontspanning.
* Wijsheid die goed toepasbaar is in het dagelijks leven.
* Effecten: minder stress, meer vitaliteit, helderheid, levensvreugde en zelfvertrouwen.
Deze workshop en het Happiness Programma is onderdeel van humanitaire wereldorganisatie Art of Living (www.artofliving.org).
Locatie: studio 9
Tijd: 19.30 – 21.15
Bijdrage: € 10,-
Graag opgeven en betalen via de volgende link: online registratie workshop
Contactpersoon: natascha.peters@aofl.nl, 06-47992865
Alle data: 23 januari, 6 februari, 6 maart, 3 april, 15 mei, 5 juni, 3 juli, 4 september, 2 oktober, 6 november en 4 december.

“De oefeningen zijn heel praktisch, ze geven diepe ontspanning en tegelijkertijd veel energie. Ik beoefen de technieken nu al langere tijd, en ben nog steeds iedere dag blij verrast door de kracht van zoiets eenvoudigs als de adem”.

Liselotte Gootjes, wetenschappelijk onderzoekster Erasmus Universiteit.

Details

Date:
6 februari
Time:
19:30 - 21:15
Event Categories:
,

Venue

EdanZ
van Oldenbarneveltlaan 6
Groningen, 9716EJ Netherlands
Phone:
050-8539262
Website:
www.edanz.nl

Organizer

Art of Living
Phone:
Natascha: 06-47992865 / Elles: 06-24486683
Email:
natascha.peters@aofl.nl
Website:
www.artofliving.org