van Oldenbarneveltlaan 6 Groningen

050.8539262 contact@edanz.nl
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Yin Yang Yoga Flow

11 september, 2019 @ 19:00 - 20:15

|Recurring Event (See all)

An event every week that begins at 19:00 on woensdag, repeating until 13 november, 2019

 

10-Weekse Yin Yang Yoga Flow – vanaf 4 september 2019

De Yin Yang Yoga Flow is een fijne, creatieve yogales, waarbij we zowel onze yin als yang kant verkennen. De rustige Yin houdingen openen het lichaam en maken ons soepeler, terwijl de meer dynamische yang houdingen ons krachtiger maken. Bij dit alles staat onze aandacht en ademhaling centraal, waardoor je meer ruimte gaat ervaren in zowel je lichaam als geest.

Yin en Yang vindt zijn oorsprong in het Taoïsme vanuit China. De essentie is dat alles twee kwaliteiten heeft – Yin en Yang – die altijd in relatie tot elkaar staan. Denk maar aan dag en nacht, koud en warm, stil en dynamisch etc. Zo is alles in het leven in te delen in Yin en Yang en deze tegenstellingen kunnen dan ook niet zonder elkaar bestaan.

In onze Westerse maatschappij, die voornamelijk Yang georiënteerd is, hebben we zowel Yin als Yang nodig. Yang is belangrijk om zaken te bereiken en vooruit te komen. Maar als we daar te weinig Yin tegenover stellen, schieten we door en putten we onszelf uit. Een goede balans is waar het om gaat.

De Yin Yang Yoga Flow lessen zijn geschikt voor zowel de beginnende als wat meer ervaren yoga beoefenaar. Dit vanwege de verschillende opties die geboden worden voor het uitvoeren van de houdingen. In de yogalessen worden elementen van Hatha Yoga, Vinyasa Yoga en Yin Yoga verwerkt. Elke week is anders; met een focus of thema, met aandacht voor de allignment, achtergrond of voordelen van de verschillende oefeningen. De lessen zijn afwisselend meer inspannend of rustiger in een relaxte sfeer.

Wanneer: Elke woensdag van 4 september t/m 13 november 2019 (uitgezonderd 30 oktober). Het betreft in totaal 10 yogalessen.
Tijd: 19.00 – 20.15 uur (75 min.)
Studio 10

Investering: 85 Euro voor de gehele cursus van 10 lessen (gemiste lessen kunnen niet ingehaald worden)

Je kunt ook kiezen voor een van de volgende strippenkaarten:
Een 5-ritten strippenkaart voor 60 Euro
Een 10-ritten strippenkaart voor 100 Euro

Strippenkaarten blijven 6 maanden geldig, vanaf de eerste les die afgenomen wordt.

Een proefles is 5 Euro. Een losse les is 12,50 Euro. Later instappen in de cursus is 10 Euro per les voor de resterende lessen. Studenten en minima ontvangen op vertoon van collegekaart/stadjerspas 10% korting op bovengenoemde tarieven.

Matjes e.d. zijn aanwezig. Makkelijk zittende kleding is aan te raden. Gratis parkeren kan op het schoolplein.

Heb je interesse of vragen of ga je je aanmelden, stuur dan een mail naar moyogastudio@hotmail.com

 Over Nancy
‘A yoga teacher and always a student’

Yoga haalt me uit mijn hoofd en maakt me meer bewust van mijn lichaam en wat ik voel. Dat brengt mij rust en balans. Yoga is daarbij zoveel meer dan een reeks houdingen die uitgevoerd worden. Door regelmatige beoefening, ga je eerst kleine en later grotere verschillen opmerken, in vooral hoe je zaken ervaart en hoe je ermee omgaat. Deze ervaring deel ik graag met anderen, waarbij ik mijn passie voor yoga graag overbreng. Bij Moments of Yoga draait het dan ook om jou. Een wekelijks cadeautje aan jezelf.

Ik ben opgeleid tot Hatha, Ashtanga Vinyasa Yoga docent en heb diverse bijscholingen gevolgd in o.a. Yin Yoga. Ik vind het leuk en belangrijk om mij als docent te blijven ontwikkelen. En het mooie aan yoga is, dat je nooit uitgeleerd bent. Eind november reis ik dan ook weer af richting India om mijn yoga practice een impuls te geven 🙂 See you on the mat!

 

 

 

 

Details

Date:
11 september, 2019
Time:
19:00 - 20:15
Event Categories:
, , ,

Venue

EdanZ
van Oldenbarneveltlaan 6
Groningen, 9716EJ Netherlands
Phone:
050-8539262
Website:
www.edanz.nl

Organizer

Nancy Huttenga
Email:
moyogastudio@hotmail.com