van Oldenbarneveltlaan 6 Groningen

050.8539262 contact@edanz.nl
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Yoga Pool ~ Monique & Helena

22 maart, 2019 @ 18:00 - 19:30

|Recurring Event (See all)

An event every week that begins at 18:00 on vrijdag, repeating until 5 juli, 2019

Wil je heerlijk ontspannen het weekend in en de opgebouwde spanningen van de week uit je lichaam werken?

 

Dan nodigen wij jou van harte uit om deel te nemen aan de vrijdagavond les van Helena en Monique!

Als onderdeel van de Yogapool  zullen wij elke vrijdag de lessen gaan verzorgen van 18:00-19:30.

De lessen die worden gegeven zijn voor iedereen toegankelijk, dus of je nu ervaring hebt of niet, dat maakt niet uit. Elke les wordt afgesloten met 15 minuten meditatie, zo kun je de uitwerking van de asana’s (houdingen) op je fysieke en mentale staat van zijn goed voelen en ook zorgt meditatie voor rust en focus in je hoofd. 

In de oneven weken zal Helena de lessen geven en in de even weken Monique.

 

Over Monique (even weken) :

Sinds 2012 beoefen ik intensief yoga en in 2016 ben ik de opleiding tot yoga docent gaan volgen bij Yoga School Ron van der Post. Hij is een van de weinige studenten uit het westen die in de traditie van de yoga uit India is opgeleid en dat is duidelijk te merken. De lessen die ik geef zijn een voortzetting van deze traditie. Het is Dynamische Hatha-yoga en richt zich op de beheersing van de mind via de beheersing van lichaamshoudingen en de ademhaling. Hatha-Yoga betekent het in balans brengen van lichaam, adem versus mind, gevoel versus verstand. Dynamisch staat voor het harde werken vanuit een innerlijke zachtheid. Ook leer je bewust je lichaam te voelen. Vaak leven we vanuit onze “mind” en zijn we ons soms nog maar weinig  echt bewust van het gedeelte eronder.

 

 

 

Over Helena (oneven weken):

In herfst 2017 heb ik mijn opleiding tot yoga docente in Thailand bij Buddhoyoga gevolgd. Geïnspireerd door yoga als niet-competitieve sport, merkte ik dat yoga zo veel meer inhoud heeft dan alleen lichamelijke oefeningen. In mijn lessen wil ik je meenemen op een reis naar binnen waarin je de verbinding van je lichaam en geest kunt ontdekken. Zoals Monique, geef ik ook Hatha-yoga en verder zal ik naast de krachtige asanas ook stukjes van Yin-yoga meenemen in de les, waarin je meditatieve rust en stretches kunt ervaren. Heel lekker voor de start van het weekend.

Tijdstip: elke vrijdag van 18:00-19:30

EdanZ Event

5 euro met Strippenkaart

6,50 los

Matjes en dekens zijn aanwezig.

 

Details

Date:
22 maart, 2019
Time:
18:00 - 19:30
Event Categories:
,

Venue

EdanZ
van Oldenbarneveltlaan 6
Groningen, 9716EJ Netherlands
Phone:
050-8539262
Website:
www.edanz.nl

Organizer

Phone:
0508539262