van Oldenbarneveltlaan 6 Groningen

050.8539262 contact@edanz.nl

Herstelacademie

Herstelacademie

Herstelacademie bij EdanZ

Heb je een intensieve tijd achter de rug, voel je je afgesneden van jezelf en van wat het leven zinvol maakt en kleur geeft? Verlang je ernaar weer te durven dromen, je potentie en het plezier daarin te herontdekken? Wil je verder kijken dan symptomen en praktische problemen? Dan is een inspiratie- of zelfzorgtraject misschien iets voor jou.

De Herstelacademie bij EdanZ is een plek om tot jezelf te komen, op avontuur te gaan en je eigen pad te ontdekken. We bieden ruimte voor groei aan mensen in een herstelproces, zoals na een ontwrichtende ervaring of een periode van psychische problemen. Je kunt weer gaan voelen dat je er toe doet en dat je mogelijkheden hebt.

De cursussen en workshops van een inspiratie- of zelfzorgtraject bieden tools om je zo te verhouden tot de wereld dat je kunt voelen dat je in ontwikkeling bent. We werken met bewegen, kunst en creativiteit, gesprekken, meditatie, energiewerk, coachingscirkels, symboliek, je verhaal verkennen en meer. Vrijwilligerswerk bij EdanZ maakt deel uit van het hersteltraject. Zo kun je wat je leert direct in de praktijk oefenen en uitproberen. Trainers bij de Herstelacademie werken vanuit gelijkwaardigheid en kennen herstelprocessen uit eigen ervaring.

Begeleiding en organisatie
De Herstelacademie is een initiatief van Sarah Lewis en Nynke van der Hoek. Zij doen een deel van de begeleiding en werken samen met een team van coaches uit het netwerk van EdanZ.

Trajecten
Een traject bestaat een combinatie van cursussen, workshops, individuele begeleiding en vrijwilligerswerk. De activiteiten zijn toekomstgericht. Het is dus geen therapie. Wel is het gericht op het opbouwen van een nieuwe toekomst en onderzoeken wat belangrijk en positief voelt.

Trajecten zijn opgebouwd uit modules van drie maanden. Je kiest daarin zelf wat je wilt ontwikkelen en hoe lang je mee wilt doen, te beginnen bij drie maanden. Voor iedereen is er eerst de Basismodule Positieve Gezondheid: hierin onderzoek je waar je staat, of en wat je wilt veranderen, in welke richting en begin je met energie opbouwen. Daarna is er de module Persoonlijk Herstel, over het omgaan met symptomen en kwetsbaarheid, herstel en inspiratie.

Andere modules:

 • Je hart vinden: wat vind je echt leuk, waar liggen talenten, wat zijn reële mogelijkheden
 • Ondernemen, project opzetten
 • In je eigen tempo groeien naar werk
 • Maatschappij: omgaan met stigma, diversiteit, je eigenheid zichtbaar maken
 • Leertraject werken vanuit eigen ervaring
 • Permacultuur: zorg voor de aarde, zorg voor de mens, deel in overvloed
 • Een aantal uren vrijwilligerswerk, community events en coaching cirkels maken deel uit van de modules.

Voor wie?
Herken je jezelf hier in? Dan is een traject bij de herstelacademie misschien iets voor jou:

 • Je hebt een intensieve tijd achter de rug en hebt behoefte aan een positieve ontwikkeling.
 • Peer support, gelijkwaardigheid en werken in (kleine) groepen zijn ondersteunend voor je.
 • Je hebt een een wens om een ontwikkeling aan te gaan richting een betekenisvolle, nieuwe toekomst.
 • Vrijwilligerswerk kan je helpen om zicht te krijgen op mogelijkheden, talenten en spreekt je gezonde delen aan.
 • Je ondersteuningsvraag aan de herstelacademie is gericht op het opbouwen van een nieuwe toekomst.
 • Je wilt verder kijken dan symptomen en praktische problemen.

Meer informatie of een kennismakingsgesprek?
De komenden weken kunnen we nog niet op locatie in groepen werken, maar wel vrijblijvende kennismakingsgesprekken houden. Je bent welkom! Maak een afspraak via edanzherstelacademie@gmail.com

Achtergrond
Bij EdanZ komen veel mensen activiteiten of vrijwilligerswerk doen om weer grond onder de voeten te vinden, na een intensieve periode zoals een burnout. Het team van EdanZ droomde er al langer van om die ontwikkeling meer handen en voeten te geven, meer gerichte ondersteuning te bieden. Daarvoor ontstaat nu een herstelacademie. Een herstelacademie is een warme plek om op adem te komen, stevigheid te vinden en te onderzoeken welke richting je op zou willen. De komende weken organiseren we enkele online introductiebijeenkomsten. Hierin kun je wat ervaren van de activiteiten en krijg je ook praktische informatie over het hoe en wat. Kijk in de agenda hieronder om je op te geven.

Herstelacademie online: introductie & events

Wat doen we tijdens de introductie?
In een uur krijg je informatie over de herstelacademie bij EdanZ: voor wie is het, met welk doel, hoe werken we en wat kun je eraan hebben. Het is interactief: vragen zijn welkom. Voor specifieke vragen (ik heb dit… kan ik dan…) is een kennismakingsgesprek handig. Dat is vrijblijvend.

Data en aanmelden
In de agenda staat informatie over data, tijd en een link voor aanmelden.
Begeleiding door Nynke van der Hoek en Sarah Lewis

Voor meer informatie of een kennismakingsgesprek: edanzherstelacademie@gmail.com.