van Oldenbarneveltlaan 6 Groningen

050.8539262 contact@edanz.nl

Huisregels

VOORWAARDEN
Stichting Sedna Herstelacademie

1 DEELNEMER WORDEN
Deelnemer worden start met een kennismakingsgesprek met een een van de trainers van de herstelacademie.

2 ONTWIKKELGESPREK
Iedere drie tot zes maanden krijgt iedere deelnemer een uitnodiging voor een ontwikkelgesprek. Dat is deels naar eigen keuze: eens in het half jaar willen we iedereen wel spreken.

3 AANMELDEN VOOR EEN CURSUS OF MODULE (TRAINING)
Een module of cursus gaat door als er een week voorafgaand aan de training genoeg deelnemers zijn om te starten. Aanmelden hiervoor kan dus het beste uiterlijk een week van tevoren.

– Voor alle activiteiten geldt: vol = vol. Een groep bestaat uit maximaal tien deelnemers.
-Aanmelden voor een activiteit graag via edanzherstelacademie@gmail.com.
– Wil je meedoen aan meerdere trainingen tegelijk: dan bij aanmelding graag 1e voorkeur aangeven. We schrijven je dan in voor je 1e voorkeur en je komt op de reservelijst voor de andere training(en). Meedoen met een 2e of 3e training kan wanneer een week van tevoren nog plek is. Mensen die nog nergens voor ingeschreven staan gaan voor.
“Tegelijk” betekent: de bijeenkomsten van de activiteit vallen binnen dezelfde periode van start tot einde.
– Het is mogelijk om naast een training mee te doen met een werkgroep (oefengroep) of community event. Dit kan je helpen om informatie en ervaringen te integreren.
– Bij herhaling van een training vragen we een eigen bijdrage via de strippenkaart van Edanz. Ook hierbij gaan deelnemers die nog nergens voor ingeschreven staan voor.

4 AFMELDEN VOOR OF STOPPEN MET EEN TRAINING
We snappen dat het moeilijk kan zijn om je energie te managen als je in een herstelproces zit. Ook willen we graag zoveel mogelijk mensen de kans geven om mee te doen aan de herstelacademie. Het is jammer om plekken in modules open te laten als er er wel belangstelling voor is. Daarom zijn er de volgende voorwaarden:

– Heb je je opgegeven voor een training, dan kun je je tot een week van tevoren alsnog afmelden (bijvoorbeeld als het toch teveel voor je is of je nog niet zover bent).
– Meld je je af binnen de laatste week voor een training of breek je de activiteit tussentijds af, dan heeft dat de eerste keer dat dit gebeurt nog geen consequenties voor verdere deelname. Wel checken we de volgende keer dat je je ergens voor aanmeldt een week van tevoren of het echt gaat lukken.
– Meld je je voor de tweede keer in de laatste week alsnog af, dan heeft dit wel gevolgen. In dat geval kun je je niet meer zonder meer aanmelden voor een volgende activiteit. Je kunt dan alleen meedoen als er in de laatste week voor de start nog plek is. Blijkt je energieniveau in die periode stabieler dan ontstaat er weer ruimte naar nieuwe activiteiten.
– Een module duurt 10 – 12 weken. Ben je meer dan drie keer afwezig dan vervalt je deelname. Bij korte cursussen vervalt je deelname na meer dan één keer afwezigheid.

5 COMMUNITY EVENTS en WERKGROEPEN
– Een COMMUNITY EVENT is een wekelijkse groepsles, met een strippenkaart. Bijvoorbeeld: samen zingen, yoga, meditatie, tai chi. Het aanbod community events wisselt regelmatig. Trainers geven een community event als vrijwilliger. Een community event is los te volgen: je kunt per week kijken of je meedoet.
– Een WERKGROEP is een oefengroep in blokken van drie tot tien keer. De groep draagt de werkgroep, met ondersteuning van een getrainde vrijwilliger. Meedoen aan een werkgroep kan ook met een strippenkaart. Doe je mee aan een werkgroep, dan geef je een commitment voor het hele blok. Daarna kun je kiezen of je nog een blok meedoet.
– Als deelnemer van de herstelacademie kun je met korting op de strippenkaart meedoen aan community events. Een community event is een wekelijkse activiteit, meestal los te volgen. De docent geeft de lessen als vrijwilliger en bouwt daarmee ervaring op. Community events zijn toegankelijk voor iedereen, van binnen en buiten de herstelacademie.

6 ZELF BEGELEIDER WORDEN
Om zelf begeleider te worden volg je de training ‘werken vanuit eigen ervaring’. Daarmee kun je als vrijwilliger een coaching cirkel, werkgroep of herstel-gerelateerde cursus begeleiden.