van Oldenbarneveltlaan 6 Groningen

050.8539262 contact@edanz.nl
Loading Events

← Back to Events

Art of Living

Natascha: 06-47992865 / Elles: 06-24486683||www.artofliving.org

Onze visie: een betere maatschappij door sterkere individuen De oprichter van Art of Living, Sri Sri Ravi Shankar, zegt hierover; “Art of Living is een filosofie om het leven ten volste leven. Het is meer een beweging dan een organisatie. De kernwaarden zijn om vrede in jezelf te vinden en verbondenheid tussen mensen ongeacht verschillende culturen, tradities, religies en nationaliteiten te stimuleren; om ons er aan te herinneren dat we allemaal hetzelfde doel hebben: het menselijk leven naar een hoger plan tillen.
” Art of Living, opgericht in 1981 door Sri Sri Ravi Shankar, is een educatieve, humanitaire NGO (Non-Governmental Organisation) zonder winstoogmerk, die zich bezighoudt met stress-management en serviceprojecten. De organisatie is actief in 151 landen. Alle programma’s worden aangestuurd door Sri Sri’s filosofie van vrede: “Als we geen stressvrije geest en geweldloze samenleving hebben, kunnen we geen wereldvrede bereiken.”
Om mensen individueel te helpen om van stress af te komen en innerlijke vrede te ervaren, biedt Art of Living stressbestrijdingsprogramma’s met ademtechnieken, meditatie en yoga. Deze programma’s hebben miljoenen mensen geholpen om stress, depressie en gewelddadig gedrag te overwinnen. Art of Living heeft gemeenschappen vrede gebracht door diverse humanitaire projecten op het gebied van conflictbeheersing, rampenbestrijding, duurzame plattelandsontwikkeling, women empowerment, rehabilitering van gevangenen, onderwijs, en duurzaamheid en milieu.

Workshop tijdens Open Huis 16 maart:  De kracht van de adem

Energiek van buiten, kalm van binnen… Hoe doe je dat?
Elles Smids en Natascha Peters onthullen het geheim.
Werken, sporten, studeren, hobby’s, gezin, vrienden, familie, feestjes, huishouden, verplichtingen. Te veel te doen en te weinig tijd en energie. Tussen al die drukte door verlangen we naar rust en stilte in ons hoofd. Maar hoe dan?
Doe mee aan de interactieve workshop en ervaar ter plekke wat de adem met je doet.
Elles Smids en Natascha Peters, beiden teacher van het Happiness Programma, zullen hun kennis met je delen over hoe het menselijk brein werkt, hoe gebalanceerd te blijven en minder stress te ervaren.
Elles en Natascha zijn beiden ervaringsdeskundige. Elles is jaren werkzaam geweest in de hulpverlening, en Natascha is al jaren werkzaam in een drukke en hectische baan als projectleider.
Ze brengen ons in contact met onze bron van energie en ontspanning, en laten ons de diepe stilte – die we van nature hebben – ervaren door meditatie. Bovendien geven zij enkele praktische hulpmiddelen en eenvoudige technieken mee om dagelijks
thuis te kunnen doen. “Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en de adem speelt hierin een hele grote rol. Dat zul je aan den lijve ervaren tijdens deze workshop”, aldus Elles.
Natascha: “Ik werd mij bewust dat ik de drukte en stress van mijn werk wel eens mee naar huis nam en ik kwam erachter dat er een verband was tussen emoties en de adem. Toen ik deze workshop volgde die ik nu zelf geef, ervoer ik veel energie, lichtheid en ontspanning. Ik was zo enthousiast, dat ik het Happiness programma ben gaan doen. Een cursus waar ik echt handvatten heb gekregen die mij energie geven en waardoor ik alles met een kalme heldere geest doe waardoor ik effectief kan werken.
Het zijn praktische oefeningen waar je meteen het effect van merkt; je leven verbetert op allerlei vlakken. Je voelt je met beide benen op de grond en gecentreerd, waardoor je je sterk voelt en nare gebeurtenissen minder vat hebben op je leven.”
Jan Boer, collega van Natascha en Elles bij Art of Living en huisarts in Drachten, schrijft liever deze cursus voor dan antidepressiva. Hij weet waarover hij praat, want hij heeft het positieve effect zelf ervaren. Nadat hij terug kwam uit Afrika, waar hij acht jaar als tropenarts had gewerkt, kon hij niet meer wennen aan Nederland. Toen hij bijna had besloten om weer terug te gaan naar Afrika,
ontdekte hij Art of Living. Zijn vrouw Silvia had al een Happiness cursus gevolgd. Jan merkte aan haar dat ze zich beter ging voelen en meer energie kreeg.
“Wat de cursus precies teweeg brengt, is moeilijk uit te leggen. Het is een kwestie van doen en ervaren,” aldus Jan. Wat hij wel met zekerheid kan zeggen, is dat het beter gaat met de patiënten die zijn advies opvolgen. “Ze hoeven niet meer naar de GGZ en hebben de antidepressiva niet meer nodig. Ik schrijf ze intussen al minder voor.”
Maar ook echtparen met relatieproblemen, leren opnieuw en positiever naar elkaar te kijken. Alle relaties, ook met collega’s of familie, verbeteren erdoor.
Inmiddels hebben minstens 80 patiënten de cursus gevolgd. Jan kent zijn patiënten al enige jaren en weet hoe hij ze kan overtuigen. “Soms doe ik een paar ademhalingsoefeningen met ze”, zegt hij. “Binnen een half uur merken ze al een positief effect. Kun je nagaan wat er gebeurt als je de hele cursus doet, waarin je ook de Sudarshan Kriya leert!”
De workshop geeft een voorproefje van het Happiness programma, een 3-daagse cursus waarin je in drie keer drie uur naast lichte yoga-, meditatie- en ademoefeningen, de Sudarshan Kriya leert. Een ademtechniek, die gebaseerd is op onze natuurlijke ademritmes. Het krachtige effect ervan doorbreekt gedachtepatronen en zuivert het lichaam van de afvalstoffen die gedurende ons levenzijn opgebouwd. Nieuwe energie komt ervoor in de plaats en het overtuigende gevoel dat je de hele wereld aankunt! Miljoenen mensen zijn je al voorgegaan en vele wetenschappelijke onderzoeken hebben de resultaten ondersteund:
* Vaardigheden voor het verbeteren van relaties, zowel privé als op het werk.
* Lichte yoga-oefeningen voor een betere gezondheid, flexibiliteit en ontspanning.
* Wijsheid die goed toepasbaar is in het dagelijks leven.
* Effecten: minder stress, meer vitaliteit, helderheid, levensvreugde en zelfvertrouwen.
Deze workshop en het Happiness Programma is onderdeel van humanitaire wereldorganisatie Art of Living (www.artofliving.org).
Lukt het niet om aan deze workshop mee te doen? Kom dan een andere keer bij Edanz meedoen, elke maand geven we een workshop.

december 2019

Art of Living – Workshop – Natascha Peters

18 december @ 19:30 - 21:15
|Recurring Event (See all)

One event on 2 oktober, 2019 at 19:30

One event on 6 november, 2019 at 19:30

One event on 4 december, 2019 at 19:30

One event on 18 december, 2019 at 19:30

EdanZ, van Oldenbarneveltlaan 6
Groningen, 9716EJ Netherlands

Energiek van buiten, kalm van binnen… Hoe doe je dat? Natascha Peters onthult het geheim. Het is mogelijk om energie uit de adem halen. Ook is er een relatie tussen adem en stress. En er is een link tussean adem en emoties. Tijdens de workshop van Natascha Peters, Art of…

Find out more »
+ Export Events