van Oldenbarneveltlaan 6 Groningen

050.8539262 contact@edanz.nl
Loading Events

← Back to Events

Nynke van der Hoek

06 41306772||energetischebegeleiding.nl

Ik ben andragoog (pedagogiek richting de ontwikkeling van volwassenen), trainer en therapeut voor mensen die met mensen werken. Sinds 1998 begeleid ik vrijwilligers, studenten, ervaren en startende sociale professionals in het welzijnswerk bij veranderingsprocessen. Vaak zijn dit mensen die vanuit ervaringsdeskundigheid werken. Thema’s als het zoeken naar een balans tussen contact met jezelf en betrokkenheid bij anderen, onmacht van de hulpverlener, de inzet van onze eigen menselijkheid en autonomie versus vanuit een systeem (moeten) werken zijn bekende onderwerpen voor me. Het inspireert me om te werken aan goede zelfzorg voor mensen die met mensen werken.

In 2014 begon ik aan de zevenjarige opleiding Spirituele Psychologie (www.issp.nu), waarvan ik nu in de laatste fase zit. Een verdiepend traject met meditatie, werken met energie en bewustzijnsontwikkeling als basis.

Bij mij kun je terecht voor een cursus Energie & Zelfzorg, individuele energetische begeleiding (integratief energiewerk & pulsing), training dragon dreaming.

Workshop tijdens Open Huis 16 maart: Verstillingstijd
Geleide meditatie om in contact te komen met de stilte die je in je draagt. Intro van de cursus Energie & Zelfzorg.

Individuele sessie tijdens Open Huis 16 maart: Dynamische massage
Pulsing, een vorm van energetische massage met ritmisch wiegende, schuddende, stretchende en verende bewegingen. Dit wordt veelal ervaren als diep ontspannend en koesterend.

 

NA OPEN HUIS

Cursus Energie & Zelfzorg

Hoe blijf je in contact met jezelf als je natuur meer is om je op anderen te richten? Energie & zelfzorg is een training voor wie met mensen werkt en zich snel overspoeld voelt in het contact met anderen. Je krijgt inzicht in de uitwisseling van energie tussen jezelf en anderen. Oefeningen en meditaties bevorderen zelfonderzoek en zijn ondersteunend als je steviger wilt blijven staan. Hoe laad je op, waardoor loop je leeg en hoe komt het dat je pijn krijgt als je ontspant? Waardoor kan het voelen alsof anderen veel invloed op je stemming hebben en hoe verminder je die impact?

De training valt onder het aanbod van Link050 is gratis voor vrijwilligers in Groningen.

Praktisch: Start 22 maart, 6 bijeenkomsten van 10.00 tot 12.00 uur

Energetische begeleiding

Energetische begeleiding is erop gericht het contact met jezelf te verbeteren. Een echte, goede verbinding met jezelf leidt tot betere zelfzorg en acceptatie. Daarmee ontstaan van binnenuit vitaliteit en veerkracht om met levensprocessen om te gaan. Met name voor wie met mensen werkt is dat belangrijk: terug kunnen komen bij jezelf als je je van nature makkelijk op anderen richt.

Werkvormen:

Energiewerk en energetische massage gaan over de kleren heen. Het is daarom fijn om loszittende kleding te dragen.

Integratief energetisch werk: gaat uit van energiepunten en -banen op en rond het lichaam, met fysieke en emotionele verbanden. Door spanning en stress kan energie vast gaan zitten of zich ophopen rond bepaalde punten, waardoor de doorstroom van energie vermindert. Zachte aanraking met de handen of vingertoppen activeert deze punten. Hiermee ontstaat ruimte om wat spanning los te laten, wat het zelfgenezend vermogen en het (her)vinden van balans ondersteunt.

Polariteitsmassage: een vorm van energetische massage die een brug vormt tussen subtieler energetisch werk (healing) en zachte masserende handelingen zonder druk uit te oefenen. Polariteitsmassage maakt gebruik van polariteiten in het lichaam. De massage verbindt polariteiten in het lichaam zoals hoofd, buik en voeten en verbindt innerlijke processen zoals denken, voelen en gronden.

Dynamische massage (pulsing): een vorm van energetische massage die werkt met ritmisch wiegende, schuddende, stretchende en verende bewegingen. De massage kan zacht of steviger zijn en wordt veelal ervaren als diep ontspannend en koesterend.

Meditatie: meditaties en energieoefeningen bevorderen zelfonderzoek en bieden je ondersteuning in het dagelijks leven.

www.energetischebegeleiding.nl

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Upcoming Events

  • There were no results found.