van Oldenbarneveltlaan 6 Groningen

050.8539262 contact@edanz.nl

Overzicht activiteiten najaar 2021

AANMELDEN voor een workshop of training van de herstelacademie? Mail naar edanzherstelacademie@gmail.com.

MODULE JEZELF ONTMOETEN WAAR JE BENTVOL
Waar sta je in je herstelproces? Wat is een belangrijke stap om nu te nemen of ontwikkeling om aan te gaan? Deze module bestaat uit drie korte cursussen. Je onderzoekt je basis, je gronding en verbinding met het hier en nu (deel 1), het thema identiteit (deel 2) en waar op dit moment je verlangen ligt en je inspiratie naar uit gaat (deel 3).

Praktisch
Tijd: dinsdag 14 september, 10.00 – 12.30 uur tm 14 december, niet op 19 okt ivm herfstvakantie
Trainers: Sarah Lewis & Nynke van der Hoek
Marion Wiering & Minke van der Laan geven bij drie bijeenkomsten een workshop met intuïtief tekenen.

MODULE JE HART VINDEN – VOL
Deze module bouwt voort op de module ‘jezelf ontmoeten waar je bent’. De vaardigheden uit die module krijgen een verdieping. ‘Je hart vinden’ gaat over wat wezenlijk voor je is. Dat kan iets met werk zijn, ook een persoonlijke ontwikkeling die je op wilt bouwen of iets wat je in de wereld wilt zetten.

Praktisch
Tijd: maandag 13 september, 13.30 – 16.00 uur tm 13 december, niet op 18 okt ivm herfstvakantie
Trainers: Sarah Lewis & Nynke van der Hoek

TRAINING ZELFCOMPASSIE
Liefdevol en vriendelijk met jezelf om gaan, dat is zelfcompassie. Het is een krachtig instrument om te leren met de uitdagingen van het leven om te gaan en dit te blijven doen wanneer er moeilijke dingen en emoties op je pad komen.

In deze zelfcompassie training leer je stap voor stap: harde zelfkritiek los te laten, niet langer onmogelijke eisen aan jezelf te stellen als dingen anders gaan dan je had gewild en vrede te hebben met je imperfectie. Dit lijkt misschien heel gewoon en vanzelfsprekend, maar in werkelijkheid zijn we helaas meestal behoorlijk hard naar onszelf.

Je leert met een open, accepterende en warme aandacht bij jezelf te zijn en bij de ervaring te blijven. Zo leer je met je zelf om gaan zoals je met een goede vriend zou omgaan: met vriendelijkheid, zorg en begrip.

Dit doen we door middel van geleide meditaties en informele oefeningen in een training die bestaat uit 8 lessen van 90 min.

Praktisch
Wanneer: vrijdag ochtend 9.30 – 11.00 uur, van 1 Oktober tm 26 november (niet in de herfstvakantie)
Trainer: Liz Hofstede
Aanmelden: edanzherstelacademie@gmail.com

CURSUS PERSOONLIJK WELZIJNSPLAN
Praktische stappen in je herstelproces

Er kunnen allerlei redenen zijn, in jezelf of in je omgeving, waardoor je er niet toe komt wat je eigenlijk wilt in je leven. Van op gang komen in de ochtend tot de zin in het leven (terug) vinden.
Bij de praktische workshop “Persoonlijk Welzijnsplan” ga je zelf, met ervaringsdeskundige hulp, je persoonlijk “levensplan” maken. Stap voor stap pas je de acties toe die bij jou in je dagelijks leven goed werken. Dat doe je omdat je vanuit eigen ervaring werkt. En als deelnemers leren we ook van elkaar. Ervaringen van anderen kunnen steunend en inspirerend zijn. De workshop richt zich op kracht en je kwaliteiten. Dat doen we door uit te gaan van vertrouwen, persoonlijke verantwoordelijkheid, persoonlijke ontwikkeling, opkomen voor jezelf en elkaar steun te geven en dit ook te ontvangen. Dit zijn de kernbegrippen van herstel. Het plan is vooral gebaseerd op wat je gemakkelijk doet. Je vult je gereedschapskoffer met alles waarvan je weet dat het bijdraagt aan je welbevinden. Andere hulpmiddelen helpen je om te ontdekken wat jezelf kunt doen als het minder makkelijk met je gaat en dan de zon in de bloem weer ziet schijnen.

Praktisch
Duur: cursus van vier weken.
Start en tijd: woensdag 27 oktober, 10.00 – 12.00 uur (27 oktober, 3, 10, 17 november)
Trainer: Vincent; Voor vragen, mail gerust: vincentherstelacademie@gmail.com
Aanmelden bij: edanzherstelacademie@gmail.com

MODULE WERKEN VANUIT ERVARINGSKENNIS – VOL
Trainers bij de herstelacademie hebben zelf ervaring met ontwrichtende ervaringen en herstel daarvan. Sommigen hebben een professionele achtergrond als trainer of begeleider, andere niet. In de module WERKEN VANUIT ERVARINGSKENNIS leer je hoe je eigen ervaringen in kunt zetten voor anderen.
Het eerste deel is een oriëntatie op begeleiden vanuit ervaringskennis.
In het tweede deel oefen je basisvaardigheden voor het faciliteren van een groep.
Het derde deel gaat over structuur brengen in bijeenkomsten en over het omgaan met moeilijke situaties in een groep.

Praktisch
Blok 1: 7, 14, 28 oktober (donderdag 13.30 – 16.00 uur)
Blok 2: 11 november – 9 december (donderdag 13.30 – 16.00 uur)
Blok 3: januari
Trainers: Sarah Lewis & Nynke van der Hoek

CURSUS BETEKENISVOL LEVEN
Cursus ism Link050.

Wat bepaalt voor jou de betekenis van je leven? Wat maakt het waardevol? Wat is belangrijk voor je? Vaak zijn we niet zo bewust met deze vragen bezig. Het lijkt alsof we pas aan toe komen als er grote gebeurtenissen zijn, zoals ziekte, een verandering van baan of overlijden. Maar zingeving is net zo belangrijk als ademhalen. Het geeft kleur aan het leven, inspireert en vitaliseert. Het speelt een rol bij allerlei keuzes die we maken, hoe we ons voelen over onszelf, relaties,
In deze cursus leer je oa zingevingsvragen herkennen en maak je kennis met de belangrijkste thema’s rondom zingeving. We werken met verschillende soorten meditaties om te ervaren wat zin en betekenis voor jou betekenen. Ook doen we zachte lichaamsgerichte oefeningen voor ontspanning, zelfzorg en aarding. De cursus geeft een boost aan je kwaliteit van leven.

Praktisch
Start en tijd: 29 september; 6 en 13 oktober (cursus van 3x) 9.30 -12.00 uur.
Trainer: Nynke van der Hoek
Cursus ism Link050. Aanmelden ook via hen www.link050.nl/ontwikkellink/

CURSUS GEVOEL CREATIEF VORMGEVEN – INTUÏTIEF TEKENEN /SCHILDEREN
In deze cursus gaan we vanuit ons gevoel/intuïtie tekenen of schilderen en ervaren of we in verbinding met onszelf ons gevoel en onze creativiteit kunnen laten stromen. Alles wat we doen gaat in samenspraak met jullie. Het gaat er niet om iets ‘moois’ te maken. Er zijn geen lelijke of slechte tekeningen/schilderingen. Het is geen therapie en wij doen zelf ook mee. Om goed in ons lichaam te zijn en voor de juiste concentratie doen we vooraf een korte meditatie. We sluiten af met een bespreking van onze creaties. Misschien ontdekken we iets nieuws over onszelf.

Praktisch
Start: cursus van 3 keer op 2, 9, 16 november: dinsdag 10.00 tot 12.00 uur.
Trainers: Marion Wiering & Minke van der Laan

INSPIRATIONAL JOURNEY
For (international) students
A three month journey where participants will set goals in the beginning to act as a compass. Later we will provide a toolkit to achieve them. We want the participants to recognize where they start. The main topics to be covered are:
– mindset
– mindfulness
– emotional intelligence
– communication tools
The aim of this module is to give the participants the basic psychological kit to become aware of their current state and steer it to create their desired life. This happens in an open minded and connected environment.

Praktisch
Date and time: september; tue 14.00h – 16.30h
Trainers: Carolina Greco & Helena Igel

COMMUNITY EVENTS
Als deelnemer aan de herstelacademie kun je wekelijks gratis aan een community event meedoen. Een community event kan een oefengroep zijn, een wekelijkse les of een losse activiteit om te proeven van een cursus. Wil je aan meer activiteiten meedoen, dan kun je een strippenkaart aanschaffen (korting met stadjerspas mogelijk). Op de website van Edanz staat vermeld welke activiteiten onder deze strippenkaart vallen (kijk nu nog bij Edanz Events, de naam verandert de komende tijd)