van Oldenbarneveltlaan 6 Groningen

050.8539262 contact@edanz.nl

EdanZ gaat door!

EdanZ gaat door!

Nieuwsbrief van donderdag 9 november 2023

Onderstaand de laatste Nieuwsbrief.
(Wil je op de hoogte gehouden worden via de EdanZ nieuwsbrief, Meld je dan aan)

Beste lezer van de EdanZ’ nieuwsbrief,

Recent is er ontzettend veel gebeurd rondom EdanZ. De kans is groot dat je hier wat van hebt meegekregen. In deze nieuwsbrief proberen we je een zo goed mogelijke update te geven over alles wat er gaande is (geweest).

Bemoeienis van de Gemeente Groningen
Eind september ontving EdanZ verontrustend nieuws. De gemeente schreef de verhuurovereenkomst te ontbinden, dit was tegen de liggende huurafspraken in. De gemeente wilde op deze locatie een wijkcentrum vormgeven. Dit leidde toch erg veel onrust en pro-actieve beweging binnen de organisatie, betrokkenen en zelfs de gemeenteraad. Binnen no time stond er een daverend actieteam (EdanZ OPEN) klaar dat zich inzette voor het behoud van EdanZ. Het resultaat was 2700 ondertekende petities ‘Red EdanZ. En 125 persoonlijke brieven aan de gemeenteraad (er hoeven niet meer brieven verstuurd te worden).
Inmiddels heeft de gemeente toegegeven dat het huurcontract niet voor eind 2025 ontbonden kan worden. Dit betekent dat EdanZ haar activiteiten op deze locatie kan voortzetten.

Reorganisatie & Kandidaatsbestuur voor EdanZ
Er staat op dit moment een nieuw kandidaatsbestuur klaar, dat een toezichthoudende en beleidsmatige functie zal bekleden. EdanZ is bereid proactief met de gemeente en reeds betrokken partijen samen te werken om zowel een duurzame toekomst voor EdanZ als een stevige wijkfunctie vorm te geven. Het kandidaatsbestuur zal toezien dat het operationele functioneren op een mens-duurzame manier wordt vormgegeven.

EdanZ heeft jouw hulp en betrokkenheid nodig!
EdanZ is ooit van start gegaan met een stevige groep van 30 vrijwilligers, dit zijn er nu slechts 7. Het spreekt voor zich dat de belasting op de schouders van de dragers op dit moment niet in balans is. Onze wens is om in korte termijn een stevige vrijwilligersorganisatie te ontwikkelen! De komende 2 maanden willen wij toewerken naar meer dan 30 vrijwilligers. Daarnaast willen wij een kring gemotiveerde betrokkenen verzamelen die kunnen meedenken over (beleidsmatige keuzes voor) een duurzaam EdanZ.

EdanZ zoekt vrijwilligers en betrokkenen
Wil jij je als vrijwilliger inzetten voor het succes en voortbestaan van EdanZ? In eerste instantie zoeken wij vrijwilligers voor facilitaire taken. Het gaat om de functie van:

Gastheer of Gastvrouw, ‘host’, in de centrale ruimte (1 dienst is +/- 5 uur in de week).
Je zorgt voor de facilitaire taken die horen bij het ontvangen van huurders en bezoekers. Is sociale interactie jouw sterke punt? Of steek je liever de handen uit de mouwen? Beide vaardigheden zijn zeer welkom! De dienst wordt namelijk samen met een andere vrijwilliger gedraaid. Tijdens je dienst is er ruimte om te onderzoeken wat je voor EdanZ kan/wil betekenen, en kan er mogelijk vorm worden gegeven aan jouw persoonlijke ambities en talenten.
Voel je dat je iets voor EdanZ wilt betekenen, maar twijfel je aan jouw inzet en belastbaarheid, doordat je misschien een re-integratie-project of meer persoonlijke ondersteuning nodig hebt? Neem dan ook contact met ons op. Samen onderzoeken we wat er voor jou mogelijk is.

Voel je een ‘JA’ óf een ‘misschien lijkt me dat leuk’ voor vrijwilligerswerk? Stuur dan een mailtje naar: vrijwilliger@edanz.nl

Meer informatie en wat je ervoor terugkrijgt lees je op www.edanz.nl/vacatures

Wil je als betrokkene meedenken, meeluisteren of steunen in de vormgeving van een duurzaam EdanZ? Stuur dan een mailtje naar: betrokkene@edanz.nl.

Voor Betrokkenen – 18 november 16.00-18.00 Openbare vergadering
Voel je dat jouw hart betrokken is bij wat er in EdanZ gebeurt, wil je meedenken, meeluisteren of steunen in de vormgeving van een duurzaam EdanZ, stuur dan een mailtje naar: betrokkene@edanz.nl, dan voegen we je toe aan de maillijst.
Er zal regelmatig een Openbare Vergadering gaan plaatsvinden, waar we beleidsmatige lijnen en vraagstukken voor EdanZ uiteen zullen zetten. Jouw mening, inbreng, observaties of bijdrages zijn welkom. Je bent welkom om aan te sluiten in de centrale ruimte van EdanZ. Na afloop eten we gezamenlijk een maaltijd uit de keuken van de Verbinders (€10,- pp.)
Wil je komen, stuur dan even een mailtje naar: betrokkene@edanz.nl

Actiegroep
De actiegroep heeft haar grootste taak volbracht: EdanZ zal voorlopig op deze locatie blijven! Dit betekent niet dat er geen actie meer nodig is. Voel je dat je, ondanks dat de grootste klus geklaard is, bij de huidige actiegroep wilt aansluiten; neem dan contact op met edanzopen@gmail.com.
De actiegroep gaat zich nu onder andere focussen op het organiseren van community avonden om het voortbestaan van EdanZ te vieren. Als het je leuk lijkt om hieraan mee te werken wordt je inzet op voorhand van harte gewaardeerd.

Vacatures
Er staat een kandidaat-bestuur klaar, en wij willen de aanzet maken naar een gezond toekomstbestendig EdanZ.
Toeziend Houdend Bestuur (4-5 leden): Ondanks dat er een kandidaatsbestuur (3 leden) klaarstaat, willen we een nette sollicitatieprocedure doorlopen voor toeziend houdende bestuur van EdanZ. Voor het bestuur zijn ambitieuze mensen nodig die EdanZ een warm hart toedragen en daarnaast bestuurlijke en beleidsmatige ervaring en ambitie hebben. We verwachten van je dat je beleidsmatige grote lijnen kunt uitzetten en de uitvoering daarvan kunt bewaken. +/- 2 uur per week. Specifiek missen we iemand met ervaring en competentie op gemeentelijk beleid en iemand die het bestuur kan ondersteunen over subsidies en financieringen.
Zakelijk Coördinator: Wij zoeken naar iemand met ervaring en affiniteit bij het reilen en zeilen van een vrijwilligersorganisatie, zaalverhuur, administratieve werkzaamheden en ambitie voor een beleidsmatige aanpak. +/- 32 uur per week (betaald)
Adviesraad: We zoeken naar zeer ervaren mensen die vanuit verschillende disciplines een adviserende rol kunnen vervullen richting het bestuur, het management en samenwerkingspartners. +/- 1-2 uur per maand.
Voor interesse kun je mailen naar kandidaatbestuur@edanz.nl

Samen maken we EdanZ mogelijk!

Oud en nieuw feest – Samen 2024 in!
We willen iedereen uitnodigen om samen het nieuwe jaar in te gaan. Én we hebben wat te vieren! Het zal een prachtige gevulde avond worden, vol workshops, dans & lekker eten. Wil je bijdragen aan het programma, mail dan naar: ramon@igniteme.nl.
Kijk voor meer informatie & tickets op: www.samen2324.nl

Activiteiten voor de komende periode
Op de EdanZ agenda vind je een overzicht van de actuele activiteiten. Jullie zijn wellicht gewend aan het prachtige en inspirerende overzicht van deze activiteiten in de nieuwsbrief. Helaas missen we op dit moment nog de handen en voeten om dit te doen. Daarom verwijzen we naar bovenstaande link voor de agenda. 😉

Tot ziens bij EdanZ,
Warme groet van het EdanZ team,
Verhuur: Stefan, Yamen en Kay
Kandidaat-bestuur: Wanda, André en Ramon